St. Michielsgestelseweg 8 | 5261 NH Vught
073-3020050 | info@villa-oldenburg.nl

Geschiedenis

Geschiedenis, wetenswaardigheden & restauratie

Met de terugkeer van de bijna vergeten naam ‘Villa Oldenburg’ en een nieuw wapenschild herkrijgt Vught een karakteristiek monument. De aan de Sint Michielsgestelseweg gesitueerde kantoorvilla is compleet gerenoveerd waarbij zoveel mogelijk authentieke elementen zijn behouden.

Villa Oldenburg staat op de lijst van Vughtse monumenten en was eerder in eigendom van de bekende familie Fentener van Vlissingen.

Lange tijd is het pand in gebruik geweest door verschillende instanties voor de opvang van kinderen. Jeugdherberg de Mijlpaal, jonge tieners afkomstig van Reinier van Arkel, de Speelburgh en kinderdagverblijf Mowgli.

Jeugdherberg de Mijlpaal
De noodzaak voor grootschalig onderhoud werd echter steeds duidelijker. Met het vertrek van de laatste huurder naar een andere locatie zagen wij ons genoodzaakt serieus na te denken over de toekomst van Villa Oldenburg. Verder verval of werd het een “project back to glory”?

Na vele leuke en intensieve brainstormsessies hebben wij ervoor gekozen om Villa Oldenburg compleet te renoveren & te restaureren. Dit prachtige, statige pand moest blijven. Maar met welk doel? Welke bestemming? Ook hier zijn bijzondere gesprekken over gevoerd. Oud en nieuw moesten bij elkaar komen.

Villa Oldenburg in ere herstellen. En wel voor het nieuwe werken. Of zoals wij graag zeggen het “heerlijke werken”. Een uniek, kleinschalig kantoorcentrum voor een aantal vaste huurders met als extra de mogelijkheid om verschillende voorzieningen per uur of dagdeel te huren: flexwerkplekken, een coachingskamer & een vergader- / trainingsruimte.

Een droom werd werkelijkheid.
Sinds januari 2013 zijn wij officieel geopend. Wij kunnen vol trots zeggen dat al onze vaste verhuur kantoren inmiddels bezet zijn met een mix aan dynamische bedrijven. Verder komen er steeds vaker boekingsaanvragen binnen voor de verschillende te huren ruimtes.

De reacties en terugkoppelingen naar aanleiding van cursussen, vergaderingen, trainingen, brainstorm- en coachsessies zijn erg positief en stimulerend. We willen alles uit de kast halen om onze diensten en gastvrijheid te optimaliseren. Het is een bevestiging dat we op de goede weg zitten. Dat onzes keuzes en beslissingen goed zijn en dat we waarmaken wat we pretenderen. Mond tot mond reclame in combinatie met goede vindbaarheid via zoekmachines zijn natuurlijk belangrijke factoren die een rol spelen.

Contactgegevens

Villa Oldenburg
073-3020050
St. Michielsgestelseweg 8
5261 NH Vught
info@villa-oldenburg.nl